Ukrayna Devlet İstatistik Servisi verilerine göre 2014 yılında Ukrayna’da tahıl ve baklagiller üretimi bir önceki yıla göre 1,5 milyon ton artarak (Kırım hariç) ve rekor kırarak 63,8 milyon ton olarak gerçekleşti. Bu rekoltenin önemli bir kısmını 24,1 milyon ton (2013 yılına göre %10 artış) ile buğday, 9 milyon ton (%10 artış) ile arpa ve 28,5 milyon ton (% 8 artış) ile mısır oluşturdu.
2014 yılında ayçiçeği üretimi bir önceki yıla göre %8 oranında düştü ve 10,1 milyon ton olarak gerçekleşti. Kanola rekolteside %6 oranında düşüş ile 2,2 milyon ton oldu. Bunun yanında, soya rekoltesi geçen yıla göre %41 artış gösterdi ve 3,9 milyon tona ulaştı.
En yüksek rekolte artışı %44,2 oranla şeker pancarında gözlendi ve rekolte 15,6 milyon ton oldu.
Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanlığı basın servisinin açıklamasına göre 2014 yılının ikinci yarısında 20 milyon ton tahıl ihraç edildi. İhraç edilen bu miktarın 8,16 milyon tonunu buğday, 7,61 milyon tonunu mısır, 3,63 milyon tonunu arpa ve 199 bin tonunu diğer tahıllar oluşturdu.
Soya ihracatı rekor kırarak Eylül-Aralık döneminde 800 bin tonu geçti.
Ukrayna’da tahıl ve yağlı tohumların 2014 yılı içindeki “Fiyat($) / Tarih” durum grafikleri ise aşağıdaki gibi oluştu :